Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verdiepingscursus: Factoren van verlichting geven zicht op jezelf

11 november @ 20:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

De factoren van verlichting zijn innerlijke kwaliteiten die zich ontwikkelen in de meditatie. Deze kwaliteiten helpen ons niet alleen in de meditatie, maar ook in het leven. Als ze sterk ontwikkeld zijn, zijn we minder kwetsbaar voor de wisselvalligheden van het leven, zijn we meer in balans en in harmonie met onszelf en anderen.
In deze serie van 6 bijeenkomsten gaan we ons verdiepen in de verlichtingsfactoren. Hoe kan ik ze herkennen, wat kan ik doen om ze te ontwikkelen, waarom zijn ze van belang voor mijn spirituele ontwikkeling en pad? Wat zei de boeddha erover en hoe zien we ze terug in hedendaagse visies?

Voor wie? Voor ieder met meditatie ervaring en de wens om meer te leren over het meditatieve pad van ontwaken. Ook is deze cursus geschikt als je je meditatie een boost wil geven omdat we vragen om ook thuis regelmatig te oefenen.

Opzet van de cursus: Deze vervolgcursus is praktisch van opzet en bevat ook enige theorie.
Elke bijeenkomst wordt een begeleide meditatie gegeven. We zullen gezamenlijk reflecteren op hoe je de verlichtingsfactoren in jezelf kan herkennen en ontwikkelen. Er is gelegenheid tot uitwisseling over de meditatie en hoe je het kan toepassen in het dagelijkse leven. Er is een uitleg over elke verlichtingsfactor en Q&A.
Ter ondersteuning en verdieping ontvang je na elke bijeenkomst een email met een oefenmogelijkheid in het dagelijks leven en een aantal teksten die je zou kunnen lezen. Deze teksten geven uitleg over welke plek de verlichtingsfactoren hebben in het spirituele pad van ontwaken.

Data: 28 oktober, 4, 11, 18, 25 november, 2 december.

Tijd: 20.00-21.30 uur. Welkom vanaf 19.45 uur.   

Plaats: Spiegelzaal, WG terrein, Ketelhuisplein 41 (hoek Anna Sprengler straat).

Begeleiders: Riët Aarsse

Kosten: 55 euro. Dit is excl dana/donatie aan de begeleiders.

Van harte welkom!

Je kan je opgeven met onderstaand formulier.









 

Gegevens

Datum:
11 november
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

WG-terrein
Ketelhuisplein 41
Amsterdam, 1054 RD
+ Google Maps