Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Introductiecursus Inzichtmeditatie (vipassana)

16 september @ 20:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

In Amsterdam Oud-West start op maandagavond 16 september een nieuwe introductiecursus Inzichtmeditatie (vipassana). Deze cursus (5x) is voor iedereen die nieuw is met mediteren. En voor iedereen die een systematische manier de grondslagen van inzichtmeditatie wil leren kennen, waarbij we de methode van Mahasi Sayadaw voor op het kussen en die van U Tejaniya voor in het dagelijks leven zullen introduceren.

Op de website staat informatie over wat inzichtmeditatie/vipassana is. Als je gaat mediteren, waar moet je op letten? Welke houdingen? Wat kan je zoal tegenkomen? Wat kan je doen als het moeilijk gaat en wat is eigenlijk het doel van de meditatie en kan ik ook zonder of met een eigen doel mediteren? Wanneer kan ik beter zitmeditatie doen, wanneer is loopmeditatie handiger? Is er iets dat ik fout kan doen? Waarom wordt gezegd dat het ‘heilzaam’ is. En nog vele andere vragen zijn mogelijk. In deze cursus van vijf bijeenkomsten beginnen we bij het begin en komen deze vragen aan bod. We zullen oefenen met o.a. met zit-, loop- en staande meditatie. Ook wordt er kort stilgestaan bij een aantal hoofdthema’s uit Boeddhistische leringen.

In de bijeenkomsten krijg je meditatie-instructie, wordt er geoefend en kun je vragen stellen en reflecteren we gezamenlijk op de meditatie. Na afloop van elke bijeenkomst ontvang je een email met enige achtergrond informatie en een uitleg voor enige thuisbeoefening.

Begeleider van deze cursus: Riët Aarsse. Riët is een ervaren leraar inzichtmeditatie en Insight Dialogue.
Wees van harte welkom!
Data: 16, 23, 30 september, 7 en 14 oktober.
Tijd: 20.00-21.30 uur. Welkom vanaf 19.45 uur!
Kosten: 75 euro. Dit betreft een bijdrage voor de huur en vaste lasten van het centrum.
Daarnaast zal je worden uitgenodigd te doneren aan de begeleider. Binnen de beoefening heet dit dana, en is iets wat een fundament geeft aan je eigen meditatiebeoefening. Als we er vertrouwd mee worden is het een bron van vreugde, tijdens de cursus wordt ook dat uitgelegd.
Van harte welkom om mee te doen aan deze cursus. Als je vragen hebt, neem dan contact op, we beantwoorden je vragen graag (info@amsterdaminzichtmeditatie).
Je kan je aanmelden (en betalen) via dit formulier:









Gegevens

Datum:
16 september
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

WG-terrein
Ketelhuisplein 41
Amsterdam, 1054 RD
+ Google Maps