Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Introductiecursus Insight Dialogue – Bevrijding van knellende gewoontes in contact  – 2 zondagen

22 september @ 10:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Ken je dat gevoel dat je terugkijkt op een ontmoeting en denkt ‘hé deed ik dat weer!’, of merkt dat je het contact met jezelf verliest als je met anderen bent, of je je wat gespannen voelt? We hebben allemaal zo onze patronen en gewoontes wanneer we in contact treden met andere mensen. Die komen automatisch en razendsnel op. Hoe zou het zijn als je je daar bewust van werd? Welke vrijheid ontstaat er dan wellicht?

Inzichtmeditatie draait om het ontwikkelen van opmerkzaamheid en concentratie. Die kwaliteiten helpen om innerlijke patronen en conditioneringen te zien voor wat ze zijn, namelijk: veranderlijk, bron van stress en ongemak en niet wat je bent. Velen hebben de ervaring dat je opmerkzaamheid en concentratie makkelijk verdwijnt op het moment dat we van het kussen afgaan en weer contact hebben met anderen.
Het mooie is dat we met Insight Dialogue leren om in contact met anderen onze aandacht naar het huidige moment te brengen. Dat lijkt een paradox, maar met Insight Dialogue gebeurt er iets wonderlijks in het relationele veld van aandacht: door de aanwezigheid van een ander die ook aandacht oefent, lijkt het soms alsof de opmerkzaamheid er als vanzelf is. Juist in de gezamenlijkheid gaat het licht van opmerkzaamheid krachtig schijnen. En daarmee kunnen we nieuwe dingen ontdekken, onze ingesleten en belemmerende patronen en conditioneringen bijvoorbeeld. Als we ze kunnen zien krijgen we er inzicht in en krijgen we er minder last van. Opeens is er ruimte, wijsheid, verbinding, vrijheid.

Kom en ervaar het zelf, tijdens de introductiecursus op 22 en 29 september. In twee opeenvolgende zondagen bouwen we de zes richtlijnen van Insight Dialogue stapsgewijs op, zodat het voor iedereen veilig kan zijn. We begeven ons op het snijvlak van wijsheid, meditatieve kwaliteiten en relatie. De opzet in twee hele dagen (10:00 tot 16:00 uur) helpt om echt de diepte in te gaan. Zo kunnen we de dingen zien zoals ze werkelijk zijn, en onszelf bevrijden van belemmerende gewoontes in contact.

De cursus is heel geschikt voor iedereen met enige ervaring met inzichtmeditatie (vipassana) of mindfulness. Ook als je al ervaring hebt met Insight Dialogue ben je van harte welkom. Het is voor iedereen die nieuwsgierig is om te ervaren wat deze oefening je (verder) kan brengen.

Begeleiding door het facilitator-team van Amsterdam Inzichtmeditatie: Femke Kok, Arne van Huis, Sjoerd van der Linden en Riët Aarsse. Zij zullen steeds in tweetallen een dagdeel verzorgen in wisselende samenstelling.  Zo zul je meerdere stemmen horen en dat kan een extra dimensie geven.

Locatie: School of T’ai Chi Chuan, Kerkstraat 441 Amsterdam.

Data en tijden: 22 en 29 september 2024, 10:00 tot 16:00 uur. Deur open om 9:30, fijn als je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent. Neem je eigen lunch mee.

Kosten: € 75. Begeleiding op basis van dana (vrijgevigheid).

Meer informatie over Insight Dialogue kan je hier vinden.

Bij twijfel of deze cursus passend voor je is, kan je contact opnemen met Riët, info@amsterdaminzichtmeditatie.nl.

Begeleiders:
Wij zijn het Insight Dialogue begeleidersteam van Amsterdam. We vinden het superleuk om deze cursus gezamenlijk te geven. Het is mooi om af te stemmen en gezamenlijk te verdiepen en de deelnemers horen verschillende stemmen in de begeleiding. Die variatie is levendig en het biedt ook ID over gaat: relationele meditatie.

Geef je svp op via onderstaand formulier.

Aanmelden:









Na aanmelding en betaling ontvang je een bevestigingsmail.
Tot dan!

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Kerkstraat 441 (School of T’ai Chi Chuan)
Amsterdam, 1017 HZ Nederland + Google Maps